Pretty Orange NL > Papiersoorten | Bestel je proefdruk op jouw favoriet | Pretty Orange

Dit zijn onze 10 papiersoorten

Bij de kaartjes uit onze basiscollectie kun je zelf je papiersoort kiezen. Hieronder laten we zien welke mooie papiersoorten we allemaal hebben. Handig: als je een proefdrukje bestelt, sturen we je voorbeelden van alle papiersoorten, zodat je ze in het echt kunt zien. Heb je hier vragen over? Neem gerust contact op!

Ga direct naar jouw papiersoort:   Basis   |   Luxe   |   Folie

 

Papiersoorten basiscollectie

Natuurkarton

Natuurkarton is stevig (340 grams) en mat papier, goed geschikt voor dubbelgevouwen kaartjes. Door de stevigheid en het helder witte papier is dit het populairste papiersoort.

Fotokaart

De voorkant van deze papiersoort heeft hoogglans, net als ansichtkaarten. Het is 300 grams papier en is erg geschikt voor kaarten met een foto.

Zijdeglans

Het papiersoort zijdeglans heeft een wat gladder oppervlak met een matte glans over zich. Het heeft een warme ondertoon, waardoor je kleuren warm overkomen. Het is 300 grams papier.

Biotop

Het biotop-papier is een off-white papiersoort van 300 grams papier.

 

Luxe papiersoorten

We bieden ook enkele luxe papiersoorten aan. Dit papier is iets duurder dan onze standaard papiersoorten, daarom rekenen we er een kleine toeslag voor. Dit varieert van €0,10 tot €0,40, afhankelijk van de grootte van je kaart. In onze prijscalculator kun je uitrekenen hoeveel je kaartjes gaan kosten.

Oud-Hollands

Ons populairste luxe papiersoort! Zoals je kunt zien zit er wat structuur in het papier. De kleur is off-white waardoor de kleuren op je kaarten wat warmer worden. Door de structuur en het 300 grams papier voelt de Oud-Hollandse kaart stevig aan.

Parelmoer

Een chique papiersoort met glinstering, waardoor de kleuren op je kaartje wat intenser worden. Het papier is 290 grams.

 

Ivory Gold

Een ivoren papiersoort: het heeft een zachte glans en glitter, net als ivoor. Het papiersoort is iets dunner dan de meeste andere papiersoorten en is 250 grams; dit past mooi bij de subtiele uitstraling.

Duurzaam eco-papier

Gerecycled lichtbruin papier met een zichtbare structuur van vezels. Het papier heeft een heel mooi natuurlijke uitstraling en is 300 grams dik.

Wil je graag advies ontvangen over welke papiersoort het beste bij jouw kaartje past? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

 

Papiersoort foliecollectie

Bij onze geboortecollectie en trouwcollectie kan je kiezen uit kaarten met foliedruk. Bij deze kaarten kan je kiezen uit 2 papiersoorten.

Coated karton

Coated karton is een gladde en stevige papiersoort en heeft een silk toplaag aan beide zijden. Hierdoor komt het goudfolie er duidelijk en mooi op te liggen. Coated karton is ons favoriet en wij bevelend het van harte aan. Het papiersoort weegt 300 gram.

Linnen

De linnen papiersoort is stevig met een lichte structuur. Heeft je kaart een groot kleuroppervlak, dan raden we deze papiersoort af, omdat het risico op strepen dan groter wordt. Het papiersoort weegt 300 gram en heeft een prijsopslag.