Hebben jullie al een geboortekaartje gekozen? Dan wordt het nu tijd om te bepalen wat je op het kaartje zet. Geboortegedichtjes zijn weer helemaal hip en ontzettend leuk voor op je kaartje.

De geboorte van je kind is een ontzettend bijzondere gebeurtenis waar veel emoties bij komen kijken. Je kunt dit gevoel goed verwoorden in een geboortegedichtje op je geboortekaartje. Maar wat zijn nou mooie geboortegedichtjes? Je kunt in gedichtenbundels kijken, op zoek gaan op het internet of zelf een gedicht maken. Wij hebben alvast wat geboortegedichtjes op een rijtje gezet.


Voorbeelden van geboortegedichtjes

Lang gewacht, nu gekomen
je overtreft al onze dromen
Een groot wonder, een nieuw leven
de volgende namen hebben we aan jou 
gegeven:

Een prachtig nieuw leven. Zo puur & zo klein. Wij zullen je al onze liefde geven. En er altijd voor je zijn.

Eén plus één is… drie!

Ons kindje,
Zo klein en zacht
Wat een wonder,
wat een pracht

Zo mooi, zo lief, zo klein
de wereld lijkt eventjes perfect te zijn

Ik ben zo blij, de baby dat was jij!
Welkom lief broertje.

Op mijn teentjes kijk ik over 't randje van de wieg
Dag klein broertje, ik vind je lief


Songteksten

Ouders kiezen er steeds vaker voor om songteksten op een geboortekaartje te gebruiken. Muzikanten zijn er ontzettend goed in om hun gevoelens onder woorden te brengen en dat kan erg mooi zijn op jullie kaartje.

“Ik zie hoe je moeders ogen stralen. De liefde heeft haar aangeraakt. Ik zoek een zin die kan vertalen, wat jij in mij hebt losgemaakt” – Marco Borsato

“All that I am. All that I ever was, is here in your perfect eyes. They’re all I can see” – Snow Patrol

“I hope life treats you kind. And I hope you’ll have all you’ve dreamed of. And I wish to you joy and happiness. But above all this, I wish you love. And I will always love you” – Dolly Parton


Zelf een gedicht maken

Om je gevoel goed te verwoorden kun je het best zelf geboortegedichtjes schrijven. Dit is niet zo moeilijk als gedacht. Een gedicht hoeft namelijk niet te rijmen en aan inspiratie geen gebrek omdat je je eigen gevoel beschrijft. Je kunt ook bestaande geboortegedichtjes als voorbeeld pakken en hier je eigen draai aan geven.
 

Andere teksten voor op je geboortekaartje

Naast een gedichtje kan je natuurlijk nog meer op je geboortekaartje zetten. Hier vind je tips en ideeën voor tekst op je geboortekaartje.