Zwanger van een tweeling, drieling of meerling? Als je in verwachting bent van een tweeling of meerling is dat best een bijzondere gebeurtenis. Begrijpelijk dat je daarom ook een speciaal geboortekaartje voor tweelingen of meerlingen wilt om aan familie en vrienden te kunnen sturen zodra de baby’s geboren zijn!

 

De keuze uit tweelingen geboortekaartjes is niet zo uitgebreid als de keuze uit de geboortekaarten collecties voor een jongen of meisje. Toch wordt het aanbod tweeling geboortekaartjes steeds meer uitgebreid.

 

Dieren op geboortekaartjes voor tweelingen

Dieren worden vaak gebruikt op geboortekaartjes voor tweelingen om op een leuke manier aan te geven hoeveel baby's er zijn geboren. Dieren zoals vogels, uiltjes, giraffen en aapjes worden regelmatig op tweeling geboortekaartjes afgebeeld. Naast afbeeldingen van dieren worden ook andere manieren gebruikt om het aantal geboren baby's aan te duiden, bijvoorbeeld door middel van tekeningetjes of cartoons van baby´s.

 

Kleuren op tweeling geboortekaartjes

Anno nu zijn geboortekaartjes voor tweelingen in diverse kleuren verkrijgbaar. Waren geboortekaartjes vroeger vooral roze-wit of blauw-wit, tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar in (een combinatie van) kleuren als turquoise, oranje, rood en groen. Op dit moment zijn geboortekaartjes in natuurtinten, Kraft geboortekaartjes en kaartjes met een afbeelding van natuurlijk materiaal, zoals hout of wol, populair. Daarnaast worden er eveneens neon geboortekaartjes voor tweelingen aangeboden. Een neon geboortekaartje heeft vaak een witte ondergrond, waar door middel van tekst en afbeeldingen in felle kleuren heel veel contrast wordt gecreëerd.

 

Stijlen van geboortekaartjes tweeling

Welke geboortekaartjesstijl heeft jouw voorkeur? Een klassieke geboortekaart voor jouw tweeling of ga je liever voor een moderne geboortekaart? Naast klassieke en hele moderne geboortekaartjes voor tweelingen zijn er tegenwoordig ook retro geboortekaartjes of vintage geboortekaartjes verkrijgbaar. Retro kaartjes zijn gemaakt met de moderne technieken, maar zien er ouderwets uit. Op vintage geboortekaartjes worden bijvoorbeeld lettertypes, afbeeldingen en kleuren toegepast die 50 of 60 jaar geleden veel werden gebruikt.

 

Extra's op geboortekaartjes voor tweelingen

Soms worden extra applicaties toegevoegd aan geboortekaartjes voor tweelingen om deze origineler en interessanter te maken. Een bekend voorbeeld hiervan is het strikje, soms in combinatie met glimmende strass steentjes. Bij tweeling geboortekaartjes worden vaak losse onderdelen bijgeleverd, om zelf het kaartje met het juiste aantal kinderen samen te stellen. Neem bijvoorbeeld een geboortekaartje met een dierenfamilie. Van deze dierenfamilie worden afbeeldingen van de vader, moeder, baby 1, baby 2, broertje en zusje meegeleverd, zodat je de juiste afbeeldingen op het kaartje kunt plakken op basis van jouw (toekomstige) gezinssamenstelling. Een andere applicatie voor tweelingen geboortekaartjes zijn labels die aan het kaartje bevestigd worden met een koordje. De labels bieden ruimte voor de naam/namen van de baby’s en zijn in diverse vormen verkrijgbaar, zoals vierkant, rechthoekig, rond, stervormig of hartvormig.