Op zoek naar een hip geboortekaartje? Hippe geboortekaartjes zijn eigentijdse kaartjes en volgen de laatste trends. Het is deels afhankelijk van het seizoen welke gelke geboortekaartjes hip zijn. Want wat nu hip is, hoeft dat in het volgende seizoen niet meer te zijn. Het leuke aan hippe geboortekaartjes is dan ook dat deze telkens veranderen.

 

Hippe geboortekaartjes in 2018

 

Kraft geboortekaartjes & natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen gebruiken op kaartjes is hip. Kraft geboortekaartjes of geboortekaartjes in Kraft-look zijn daardoor steeds vaker te vinden. Kraft kaartjes worden gemaakt van een stevig natuurpapier in een bruine kleur. Het Kraftpapier is recyclebaar en ecologisch verantwoord. Naast Kraftpapier wordt op geboortekaarten ook prints van natuurlijke materialen gebruikt, zoals wol en gebreide stoffen. In plaats van lintjes worden koordjes van touw gebruikt om het natuurlijke effect te versterken.

 

Geboortekaartjes in bijzondere vormen

Tegenwoordig zijn niet alle geboortekaartjes meer in een standaard rechthoekig of vierkant formaat. De trend van dit moment is om kaartjes in een bijzondere vorm aan te bieden. De hippe geboortekaartjes van nu hebben bijvoorbeeld de vorm van een kubus, vogelhuisje, piramide, ster, hart, luier, rompertje of huisje. De afwijkende vorm maakt ze opvallend en daardoor zijn deze hippe kaartjes echte blikvangers.

 

Dieren geboortekaartjes: uiltjes en giraffen

Hoewel ook andere dieren veel worden toegepast op geboortekaartjes, zijn vooral de uiltjes en giraffen heel erg hip dit jaar. Op de geboortekaartjes zijn tekeningen te vinden van giraffen en uiltjes in allerlei stijlen en kleuren. Lief, stoer, voor meisjes of voor jongens; er is altijd wel een passend geboortekaartje met een uil of giraf te vinden!

 

Retro geboortekaartjes

Retro geboortekaartjes zijn kaartjes, nagemaakt in de stijl van meer dan 20 jaar geleden. Op de kaartjes worden afbeeldingen toegepast die in vroeger tijden veel werden gebruikt, zoals oude poëzieplaatjes, klassieke roosjes en bloemen, afbeeldingen van oude auto’s, tekeningen van kinderen of ouderwetse plaatjes van kinderwagens, meetlatten, loopauto’s, klokken en dieren.

 

Neon geboortekaartjes

Wil je een écht hip geboortekaartje? Kies dan voor een neon geboortekaartje. Dit zijn kaartjes met witte of beige achtergrond waarop felgekleurde letters en afbeeldingen worden gedrukt. Soms worden de letters en afbeeldingen in reliëf (preeg) gedrukt worden om het effect te versterken. De felle, neonkleuren maken het een opvallend geboortekaartje.