Foliekaarten maken en bestellen: zo werkt het!

We zijn supertrots op onze geboortekaartjes en trouwkaarten met foliedruk! Je kunt ze herkennen aan het label 'Folie' op de overzichtspagina's. Bij deze kaarten ligt het goudfolie, zilverfolie, roségoudfolie, koperfolie of zwart folie als een extra laag bovenop de kaart. Het folie glanst en geeft jouw kaart een luxe uitstraling. Je kunt de kaarten zelf bewerken en bestellen en hebt ze daardoor supersnel in huis!

Bekijk de foliekaarten:   Geboortekaartjes met folie   |   Trouwkaarten met folie

Foliekaarten maken of bewerken

We hebben zowel collecties van foliegeboortekaartjes en folietrouwkaarten als pagina's waarbij je zelf foliekaarten kunt maken. Bij álle foliedrukkaartjes (ook van de zelf maken-pagina's) kun je zelf de naam in goudfolie, koperfolie, zilverfolie, roségoudfolie of zwart folie zetten. Bij de collectie foliekaarten op de site staan daarnaast ook andere elementen in folie.

Dit maakt het ontwerpen van je foliekaart extra makkelijk:

  • (Goud)folie wordt altijd automatisch bovenop de andere elementen van het kaartje geplaatst. Zo zie je goed hoe het er in het echt uit komt te zien.
  • Wanneer je het foliesoort bij 1 element wijzigd, neemt de ontwerptool gelijk ook alle andere elementen met folie mee, zodat het een mooi geheel wordt.

Gepersonaliseerde proefdruk

Bij Pretty Orange vinden we het belangrijk dat je goed kunt zien en ervaren hoe je kaart eruit komt te zien. Daarom kan je een eerste proefdruk bestellen voor maar €2,50. Je kunt de kaart met jouw ontwerp erop thuisgestuurd samen met een proefdruk-pakketje waar je ook de envelopkleuren in terug ziet. Wil je nog iets veranderen aan je foliekaart, dan kan je aanpassingen aan de kaart in je account doen. 

goudfolie
zilverfolie
koperfolie

Meer informatie over foliekaarten

Papiersoorten

Bij foliekaarten kan je kiezen uit 2 papiersoorten:

Coated karton

Coated karton is een gladde en stevige papiersoort en heeft een silk toplaag aan beide zijden. Hierdoor komt het goudfolie er duidelijk en mooi op te liggen. Coated karton is ons favoriet en wij bevelend het van harte aan. Het papiersoort weegt 300 gram.

Linnen

De linnen papiersoort is stevig met een lichte structuur. Heeft je kaart een groot kleuroppervlak, dan raden we deze papiersoort af, omdat het risico op strepen dan groter wordt. Het papiersoort weegt 300 gram en heeft een prijsopslag.

Versieringen met goudfolie

Onze goudfoliekaarten kan je goed combineren met de goudfolie-sluitzegels en de goudfolie-labels. En wist je ook dat we een goud-envelop aanbieden?

Prijzen

Je eerste proefdruk heb je al in huis voor €2,50! Dit is het kaartje zoals jij het bewerkt en opgemaakt hebt. Net als bij andere kaarten zie je op de detailpagina van jouw kaart hoeveel de eindbestelling van je kaart kost. Dit verschilt per formaat. Je kunt foliekaarten bestellen vanaf 5 stuks. Hoe meer kaartjes je bestelt, hoe minder je per kaartje betaalt.

Levertijd

Het proces van bestellen van foliekaarten is helemaal geautomatiseerd: jij past de laatste dingen aan en klikt dan verder naar bestellen. Bestel je voor 18.00 uur dan worden je kaarten binnen 2 werkdagen naar je opgestuurd. Bij verzending naar België is onze ervaring dat een proefdruk er met bpost 7 werkdagen over kan doen. Eindbestellingen gaan echter sneller, doordat ze in een pakketje worden verzonden en zijn doorgaans binnen 2-3 werkdagen in huis. We zijn voor de levering afhankelijk van de postbode.