Alle informatie over postzegels en de verzending van je kaarten

Waar ben je naar op zoek? Postzegels kopen   |   Tarieven NL   |   Tarieven BE   |   Verzendservice

Postzegels kopen

Je kunt via Pretty Orange geen postzegels kopen, maar we helpen je graag verder. Wist je bijvoorbeeld dat je zelf postzegels kunt ontwerpen? Je kunt dan zelfs een foto op de postzegel plaatsen. Je bestelt ze online en ze worden bij je thuis bezorgd.

Speciale postzegels

PostNL biedt ook speciale postzegels aan. Heb je deze postzegels al eens gezien?

Tarieven

Tarieven Nederland

De tarieven van je postzegels zijn in Nederland afhankelijk van het gewicht van je post. Voor je actuele postzegel-tarieven kan je terecht bij PostNL. Let op: bij grote kaarten (15x15 cm of groter) of kaarten met versieringen kan het wel eens voorkomen dat je 2 postzegels moet plakken. Bestel een proefdruk en weeg deze inclusief envelop en eventuele versieringen om van tevoren te weten hoeveel postzegels er op jouw poststuk horen.

Tarieven België

Let op: in België kan het formaat van het kaartje invloed hebben op het aantal postzegels. Voor vierkante kaartjes vraagt Bpost 2 postzegels. Kijk voor de actuele tarieven voor België op de website van bpost. Wist je dat wij het formaat van sommige kaarten eenvoudig aan kunnen passen zodat je ze kunt versturen in een envelop in het genormaliseerde formaat? Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

Verzendservice

Wist je dat je jouw kaarten ook eenvoudig kunt laten versturen door Pretty Orange? Wij nemen je graag de zorg uit handen met onze verzendservice. Voor €1,30 per kaart regelen wij dat je kaarten in een envelop met adressticker en postzegel naar je familie en vrienden worden verstuurd.

Tip: van tevoren postzegels plakken

Wil je de kaarten vanaf je eigen huis versturen, dan is het handig om alvast van tevoren enveloppen te bestellen. Je kunt hier dan alvast de postzegels op plakken en de adressen op schrijven. Zo heb je minder werk als de definitieve kaarten binnenkomen. Wil je nog meer gemak? Kies dan voor een van de gave sluitzegels om je enveloppen mee dicht te plakken.